Sałatka z młodych ziemniaków z łososiem

Składniki:
- 7 małych ziemniaków
- 2 dzwonka łososia
- świeży ogórek
- pęczek rzodkiewki
- czerwona cebulka
Sos:
- 2 łyżki musztardy Dijon
- łyżeczka miodu
- 4 łyżki oliwy
- łyżka soku z cytryny
- 1/2 pęczka posiekanej dymki
- sól
- pieprz
- gałązki koperku do dekoracji
Przygotowanie:
1. Ziemniaki dokładnie umyj, ugotuj w osolonej wodzie, ostudź. Opłukaną rybę gotuj 10 min w małej ilości wody, osącz, ostudź.
2. Pozostałe warzywa oczyść i opłucz pod bieżącą wodą. Cebulę pokrój w półplasterki, ogórek i rzodkiewki w plasterki.
3. Na półmisku ułóż ogórka wymieszanego z rzodkiewką, przykryj cebulą. Na wierzchu rozłóż ziemniaki przekrojone na pół, łososia podzielonego na małe kawałki.
4. Składniki sosu wymieszaj w miseczce z 4 łyżkami wody, dopraw solą, pieprzem i polej sałatkę. Sałatkę podawaj przybraną gałązkami koperku.