Reklama
Składniki:

- kilka liści zielonej sałaty
- 2 czerwone buraczki
- 1 ogórek lub młoda cukinia
- 1 korzeń pietruszki
- sól
- pieprz
- świeże zioła
- 2 łyżki majonezu lub śmietany

Reklama
Przygotowanie:

Sałatę opłukać, osuszyć, ułożyć w salaterce. Buraczki umyć, ugotować w skórce, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Ogórek lub cukinię umyć, nie obierać, pokroić w paski. Pietruszkę obrać, ugotować, pokroić w plasterki. Przygotowane warzywa połączyć, przyprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę lub majonez, udekorować ziołami. Sałatkę wstawić do lodówki, przed podaniem wymieszać.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama