Reklama
Składniki:

- 10 dag kaszki kuskus
- po pół strąka papryki zielonej i czerwonej
- 1 cebulka
- pół puszki kukurydzy konserwowej
- 2 ogórki kwaszone
- 2 łyżki czarnych oliwek
- pół pęczka natki pietruszki
- 2–3 łyżki oleju
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Kaszkę zalej wrzątkiem, tak aby przykrywała ją warstwą 1 cm. Lekko posól, wymieszaj, przykryj, odstaw, by napęczniała. Przemieszaj, wystudź.

2. Paprykę, cebulkę i ogórki pokrój w niedużą kostkę. Kukurydzę i oliwki osącz. Natkę pietruszki opłucz, wysusz, posiekaj.

Reklama

3. Przygotowane składniki wymieszaj z olejem, dopraw do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama