Sałatka z kurczakiem i z mozzarellą

Opublikowano: 08.07.2011, 10:07
Reklama
Składniki:
- pierś kurczaka
- 5 dag płatków migdałowych
- jajko
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
- opakowanie małych kulek mozzarelli
- opakowanie sałaty roszponki
- po pół pęczka szczypiorku i natki
- majonez
Reklama
Przygotowanie:
1. Roszponkę opłukać, osuszyć przełożyć do salaterki. Natkę i szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno posiekać.
2. Kulki mozarelli osączyć z zalewy, obtoczyć w posiekanej natce i szczypiorku, przełożyć do roszponki. Resztą natki i szczypiorku posypać sałatę.
Reklama
3. Usmażyć mięso: pierś kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i płatkach migdałowych. Usmażyć na rozgrzanym maśle. Położyć na wierzchu sałatki. Ozdobić kleksem majonezu.
Reklama
Reklama
Reklama