Reklama
Składniki:

- pojedyncza pierś z kurczaka
- 2 kromki chleba tostowego
- miąższ z połowy granatu
- 4 łyżki oleju
- 1/2 paczki mieszanki sałat (ok. 15 dag)
- 1/4 szklanki wiórków parmezanu lub sera koziego
- sok z cytryny
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Z chleba tostowego za pomocą foremki do pierniczków wykrój serca. Chleb zrumień na suchej patelni lub opiecz krótko w tosterze.

2. Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, natrzyj pieprzem i usmaż na rozgrzanym oleju. Wyjmij na deskę. Gdy lekko ostygnie, podziel na niewielkie kawałki.

Reklama

3. Na tłuszcz ze smażenia mięsa włóż miąższ z granatu, lekko podgrzej, dopraw sokiem z cytryny, solą oraz odrobiną pieprzu. Mieszankę sałat połącz z kurczakiem, polej sosem z granatem i posyp wiórkami sera. Podawaj w pucharkach.

Reklama
Reklama
Reklama