Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • dwie piersi z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • 1-2 papryki czerwone
  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy
  • sól
  • majonez
  • kutchup
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
  1. Piersi z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki. Następnie posolić je i dodać przyprawę do gyrosa. Odstawić na godzinę. Po upływie godziny usmażyć na patelni. Kiedy uznażony kurczak ostygnie, wrzucić na dno naczynia, w którym podamy sałatkę.
  2. Kapustę umyć, posiekać.
  3. Paprykę oraz ogórki konsrwowe umyć i pokroić w kosteczkę.
  4. W naczyniu, w którym będziemy podawać sałatkę, należy ułożyć wartstwowo poszczególne składniki. Najlepiej robić to w kolejności (od dołu): kurczak, kapusta pekińska, majonez (rozsmarować), ketchup, papryka, ogórki konserwowe, kukurydza, kapusta pekińska, majonez, Ketchup, kapusta pekińska.
  5. Wierzchnią warstwę kapusty pekińskiej lekko ugnieść. Całą sałatkę wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
  6. Do sałatki można dodać również pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.
Reklama


Reklama
Reklama
Reklama