Reklama
Ilość kalorii: 260
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 25 dag makaronu (np. kokardki)
  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 małe cebule
  • mała papryka czerwona
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1/4 pęczka natki
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • olej
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
2. Odcedź, przelej zimną wodą, dokładnie odsącz.
3. Pierś kurczaka posyp solą, pieprzem i papryką, odstaw na 30 min, aby mięso przeszło smakiem przypraw.
4. Ogórki pokrój w plasterki, cebulę w talarki, a paprykę w paski.
5. Fasolę przepłucz, osącz.
6. Z natki oberwij listki.
7. Pierś usmaż na oleju, przestudź, pokrój.
9. Połącz składniki sałatki.
10. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Reklama

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"

Reklama
Reklama
Reklama