Reklama
Ilość kalorii: 130
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • pół dużego kalafiora
  • 20 dag fasolki szparagowej żółtej lub zielonej
  • 4 pomidory
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżeczka keczupu
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Kalafior i fasolkę umyj. Kalafior podziel na różyczki, z fasolki odetnij końce. Warzywa wrzuć oddzielnie na osolony wrzątek i ugotuj na półmiękko. Odcedź, wystudź.
  2. Pomidory umyj, możesz sparzyć je i obrać ze skórki. Pokrój w cząstki, wytnij stwardniałe części.
  3. Przygotowane warzywa wymieszaj z posiekaną natką, oprósz solą i pieprzem.
  4. Sałatkę z kalafiorem i pomidorami polej sosem z majonezu, keczupu i oleju.
Reklama
Reklama
Reklama