Reklama
Składniki:

- 6 jajeczek przepiórczych
- po słoiczku szparagów białych i zielonych
- 6 pomidorków koktajlowych
- 2 cykorie
- koperek
- po 2 łyżki oliwy i octu winnego
- łyżeczka cukru
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Jajeczka przepiórcze ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki.

2. Szparagi osączyć z zalewy, pokroić na kawałki.

3. Cykorię oczyścić i oddzielić listki. Pomidorki umyć i pokroić na połówki.

4. Zrobić sos: utrzeć oliwę z octem, cukrem, solą i pieprzem.

Reklama

5. Składniki sałatki ułożyć fantazyjnie na półmisku, polać przygotowanym sosem, udekorować koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama