Reklama
Składniki:
- 20 dag fileta z indyka
- 40 dag winogron
- 3 łyżki kiełków
- mango
- oliwa
- czosnek granulowany
- łyżka miodu
- sok z cytryny
- papryka
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso pokrój w kostkę, oprósz papryką, solą i pieprzem, usmaż na rumiano na oliwie. Zestaw z ognia.
2. Sok z cytryny utrzyj z miodem i czosnkiem granulowanym, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy. Odstaw na 5 min.
3. Mango obierz, drobno pokrój, winogrona potnij na połówki. Owoce wymieszaj z kiełkami i mięsem.
Reklama
4. Sałatkę polej przygotowanym sosem miodowym. Podawaj w pucharkach.
Reklama
Reklama
Reklama