Reklama
Składniki:

- 20 dag fileta z indyka
- 40 dag winogron
- 3 łyżki kiełków
- mango
- oliwa
- czosnek granulowany
- łyżka miodu
- sok z cytryny
- papryka
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso pokrój w kostkę, oprósz papryką, solą i pieprzem, usmaż na rumiano na oliwie. Zestaw z ognia.

2. Sok z cytryny utrzyj z miodem i czosnkiem granulowanym, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy. Odstaw na 5 min.

3. Mango obierz, drobno pokrój, winogrona potnij na połówki. Owoce wymieszaj z kiełkami i mięsem.

Reklama

4. Sałatkę polej przygotowanym sosem miodowym. Podawaj w pucharkach.

Reklama
Reklama
Reklama