Sałatka z grillowanych warzyw i sera feta - przepis
Bakłażany mają delikatny smak i gąbczastą strukturę. By pozbawić je lekkiej goryczki, po pokrojeniu w plastry posyp je solą, odstaw na 20 min, a potem opłucz i osusz.

Opublikowano: 06.06.2013, 11:15
Reklama
Ilość kalorii: 220
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 3–4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cukinie
- 1 bakłażan
- po strąku papryki żółtej i czerwonej
- 15 dag sera feta
- świeże lub suszone oregano
- sól
Reklama
Przygotowanie:
- Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z odrobiną soli. Wymieszaj z oliwą.
- Cukinie i bakłażan pokrój w grubsze talarki, a paprykę w cząstki. Z papryki usuń nasionka i białe błonki. Warzywa opiecz na grillu.
- Wystudzone grillowane warzywa wymieszaj z pokrojoną w kostkę fetą, ziołami i aromatyczną oliwą.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:
Szaszłyki z ryby - przepis
Tajskie żeberka z grilla - przepis
Żeberka w miodzie - przepis
Karkówka w ziołach - przepis
Reklama
Reklama
Reklama