Sałatka z Galicji

Opublikowano: 14.03.2008, 11:35
Reklama
Składniki:
4 ugotowane na twardo jajka,
1 duża czerwona cebula,
pęczek szczypiorku,
kilka liści sałaty,
4 pomidory koktajlowe,
kilka gałązek natki pietruszki,
1 łyżki oliwy,
pół łyżki soku z cytryny,
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa.
Reklama
Przygotowanie:
Pokroić jajka. Posiekać cebulę. Wymieszać. Dodać szczypiorek. Skropić sokiem z cytryny. Dodać oliwę i posiekaną natkę. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Całość zmiksować. Z masy formować małe kuleczki, układać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, obkładając połówkami pomidorków koktajlowych.
Reklama
Reklama
Reklama