Reklama
Składniki:

- główka sałaty strzępiastej
- po strąku czerwonej i zielonej papryki
- po 3–4 łyżki oliwek czarnych i zielonych faszerowanych papryką
- opakowanie sera feta
- mała biała cebula
- po kilka gałązek natki i tymianku
- 6–8 połówek pomidorów suszonych
- 4 łyżki zalewy z pomidorów suszonych
- 1/2 cytryny
- sól, pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Sałatę opłucz, osusz lub odwiruj. Wybierz kilka najładniejszych liści i nimi wyłóż salaterkę. Resztę listków sałaty porwij
na drobniutkie kawałki.

2. Fetę osącz z zalewy, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Oczyść paprykę, drobno pokrój. W paseczki potnij suszone pomidory, a zielone oliwki na połówki. Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj z porwaną na drobne kawałki sałatą. Umieść w salaterce wyłożonej dużymi liśćmi sałaty.

Reklama

3. Wyciśnij sok z cytryny. Wymieszaj z posiekanymi listkami tymianku i natki oraz solą i pieprzem. Połącz z zalewą z suszonych pomidorów. Tym sosem polej sałatkę.

Reklama
Reklama
Reklama