Sałatka z fetą i rzodkiewką
Orzeźwiająca sałatka w sam raz do wędlin czy mięsiwa

Opublikowano: 23.03.2010, 13:26
Reklama
Składniki:
- pęczek rzodkiewek
- 2 garście rzeżuchy
- 3 jajka
- opakowanie sera feta
- młody por
- 3 łyżki majonezu dekoracyjnego
- sól
- kolorowy pieprz
Sposób wykonania:
1. Rzodkiewki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki.
Reklama
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na ćwiartki lub ósemki.
3. Por oczyścić, pokroić w talarki. Rzeżuchę przebrać, opłukać, osuszyć.
4. Ser feta pokroić w kostkę.
5. Wszystkie składniki wymieszać, oprószyć kolorowym pieprzem i solą. Podawać z majonezem.
Reklama
Wielkanocne przepisy - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama