Reklama
Składniki:
- po 2 pomidory, czerwone cebule, zielone papryki
- ogórek zielony
- natka
- 4 jajka
- 20 dag sera feta
- po 10 dag czarnych oliwek, szynki drobiowej, żółtego sera, pieczarek
- cukier
- sól
- łyżka oleju
- łyżeczka octu winnego
Reklama
Przygotowanie:
1. Jajka ugotuj na twardo, posiekaj.
2. Wszystkie warzywa pokrój na kawałki, pokrój szynkę i ser feta w kostkę, pieczarki oczyść, opłucz, osusz, posiekaj, podduś na oleju, ostudź.
3. Wymieszaj przygotowane składniki sałatki (zostaw kilka oliwek do dekoracji).
Reklama
4. Na sos rozpuść sól i cukier w occie, połącz z olejem, polej sałatkę, wymieszaj, udekoruj oliwkami i natką oraz startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem, wstaw do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama