Reklama
Składniki:

- 40 dag mrożonej fasolki szparagowej
- 15 dag pieczarek
- 1 łyżka masła
- garść kiełków fasoli mung
- kawałek chili
- natka pietruszki lub świeża kolendra
- olej
- pieprz
- sól

Reklama
Przygotowanie:

1. Fasolkę wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 2–3 minuty, aż będzie miękka. Dokładnie osącz.

2. Pieczarki oczyść, opłucz, osącz, pokrój w plasterki. Obsmaż na maśle, duś na małym ogniu,
aż odparuje z nich cały płyn.

3. Kiełki opłucz, osącz.

4. Papryczkę chili drobno posiekaj. 5. Kiełki i chili dodaj do pieczarek, całość przesmaż, mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem, poczekaj, aż wystygnie.

6. Natkę pietruszki lub kolendrę opłucz, osusz, oberwij listki. Pieczarki i kiełki dodaj do fasolki, całość delikatnie wymieszaj.

Reklama

7. Dopraw do smaku solą i pieprzem, skrop 2 łyżkami oleju, wymieszaj z zieleniną.

Reklama
Reklama
Reklama