Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • brokuł,
  • 2-3 jajka,
  • 2 pomidory,
  • czerwona cebula,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • grubo mielony pieprz,
  • sól,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego.
Reklama
Przygotowanie:

Podczas odtwarzania tego przepisu pamiętaj, by brokuł gotować al dente w lekko osolonej wodzie. Sprawdź też, ile gotuje się jajka na twardo i odczekaj, aż wystygną.

  1. Brokuł ugotuj w osolonej wodzie, wyjmij i odcedź.
  2. Jajka ugotuj na twardo i ostudź.
  3. Pomidory i jajka pokrój w ćwiartki, cebulę w krążki.
  4. Kukurydzę odcedź na sicie.
  5. Wszystkie składniki delikatnie połącz, ułóż na półmisku, posyp grubo zmielonym pieprzem i solą.
  6. Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw pieprzem, polej sałatkę sosem.
  7. Odstaw do lodówki na 10 minut, żeby składniki się dobrze połączyły.
Reklama

Inne przepisy na sałatki: Sałatka z brokułami Magdy Gessler
Sałatka z makaronu i wędliny
Sałatka z makaronem i kurczakiem

Reklama
Reklama
Reklama