Reklama
Ilość kalorii: 230
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 kg miąższu arbuza
  • ogórek
  • kilka rzodkiewek
  • cebula
  • garść kiełków, np. słonecznika, rzodkiewki
  • 2–3 łyżki czarnych, krojonych oliwek
  • 15 dag sera feta
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka octu winnego
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Miąższ arbuza pokrój w kostkę usuwając przy tym pestki. Ogórek i rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki. Obraną cebulę pokrój w piórka (by była łagodniejsza możesz przelać ją wrzątkiem).
  2. Przygotowane składniki wymieszaj z kiełkami, oliwkami i pokrojonym w kostkę serem feta.
  3. Miód wymieszaj z octem i olejem. Sałatkę z arbuzem i serem feta przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem, wymieszaj.
Reklama
Reklama
Reklama