Reklama
Składniki:

- 1/2 arbuza
- 1 opakowanie rukoli (10 dag)
- 1 opakowanie sera feta
- 2 łyżki orzeszków piniowych
- 1/2 kostki bulionowej z ziołami i oliwą
- 2 łyżki soku z cytryny
- świeżo zmielony pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Arbuz umyj i pokrój na części. Oddziel miąższ od skóry i pokrój w kostkę, odrzucając czarne pestki.

2. Rukolę przebierz, wyrzucając gorsze listki. Opłucz pod zimną wodą i osusz albo odwiruj w suszarce do sałaty. Dodaj do arbuza.

3. Przygotuj sos: połówkę kostki bulionowej rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku. Po ostudzeniu wymieszaj z sokiem z cytryny.

Reklama

4. Przygotowanym sosem polej sałatkę. Dodaj pokrojoną w kostkę fetę. Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i uprażonymi na suchej patelni orzeszkami pini.

Reklama
Reklama
Reklama