Reklama
Składniki:

- główka sałaty strzępiastej
- puszka kukurydzy
- 25 dag polędwicy miodowej w kawałku lub szynki konserwowej
- puszka ananasa w syropie
- 15 dag żółtego sera w kawałku (zamojskiego)
- 1/2 pęczka koperku
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Sałatę dokładnie opłucz, osusz lub odwiruj. Listki porwij na małe kawałki.

2. Osącz ananas z zalewy. Drobno pokrój. W kosteczkę potnij ser oraz wędlinę. Osącz kukurydzę. Opłucz koperek, osusz. 2–3 gałązki odłóż do dekoracji, resztę posiekaj.

Reklama

3. W dużej salaterce wymieszaj sałatę z kukurydzą, koperkiem, ananasem, serem i wędliną. Polej majonezem (jeśli wolisz ostrzejsze smaki, do majonezu możesz dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i odrobinę curry lub do sałatki dołożyć posiekaną cebulkę). Gotową sałatkę udekoruj odłożonym koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama