Sałatka wiosenna z kiełkami

Opublikowano: 03.04.2009, 10:33
Reklama
Składniki:
Składniki na 4 osoby:
- kilka liści zielonej sałaty, najlepiej masłowej
- 2 marchewki
- kawałek bulwy selera
- kiełki słonecznika
- cukier do smaku
- sok z cytryny
- sól
Reklama
Przygotowanie:
Sposób wykonania:
1. Liście sałaty opłucz, starannie osusz, wyłóż nimi duży talerz.
2. Sól połącz z cukrem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj, skrop sałatę.
3. Marchewkę i seler umyj, marchewkę zetrzyj na jarzynowej tarce, selera
pokrój w cienkie plasterki, potem w paseczki, warzywa połóż na sałacie.
Reklama
4. Kiełki opłucz, osusz, posyp sałatkę, polej resztą sosu.
Reklama
Reklama
Reklama