Sałatka wiosenna z jajkiem

Opublikowano: 30.03.2010, 13:39
Reklama
Składniki:
- mieszanka sałat (masłowa, radicchio, dębowa, strzępiasta)
- 2 jajka
- 2 pomidory
- małe cebulki w zalewie octowej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 Sos sałatkowy śródziemnomorski KNORR
Reklama
Przygotowanie:
1. Umyj sałatę, osusz, porwij na kawałki. Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek i pokrój na ćwiartki.
2. Sparz pomidory i obierz ze skórki, pokrój w ósemki. Osącz cebulki i kukurydzę z zalewy.
3. Wymieszaj składniki sałatki, ćwiartki jajka ułóż na środku salaterki.
Reklama
4. Przygotuj Sos sałatkowy śródziemnomorski KNORR zgodnie z przepisem na opakowaniu i polej nim sałatkę.
Reklama
Reklama
Reklama