Reklama
Składniki:

- 10 dag roszponki
- kalarepka
- ogórek
- 3 jajka
- pęczek rzodkiewek
- garść rzeżuchy
- strąk żółtej papryki
- endywia
- 4 łyżki majonezu
- łyżeczka oleju sezamowego
- sok z cytryny
- sól
- cukier

Reklama
Przygotowanie:

1. Roszponkę opłukać, osączyć. Ogórek i rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki. Kalarepkę obrać, pokroić w cienkie słupki. Paprykę pokroić w paski.

2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w ćwiartki.

3. Składniki sałatki przełożyć do salaterki, dodać garść rzeżuchy i listki endywii.

Reklama

4. Przygotować sos: do majonezu dodać olej sezamowy, dokładnie wymieszać, doprawić sokiem z cytryny, szczyptą soli i cukru. Sosem polać sałatkę.

Reklama
Reklama
Reklama