Reklama
Składniki:

- 15 dag kaszy pęczak
- 3 ogórki kwaszone
- 15 dag żółtego sera
- 1 mała cebulka
- pół strąka czerwonej papryki
- 1 puszka kukurydzy
- natka pietruszki
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Kaszę opłucz, ugotuj na sypko w osolonym wrzątku. Przemieszaj widelcem, wystudź.

2. Ogórek, żółty ser i obraną cebulkę pokrój w małą kostkę. Paprykę umyj, usuń nasionka, też pokrój w kostkę.

3. Kukurydzę osącz z zalewy. Natkę opłucz, osusz, posiekaj.

Reklama

4. Wymieszaj przygotowane składniki. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem, skrop olejem.

Reklama
Reklama
Reklama