Reklama
Składniki:
- melon wydrążony łyżeczką w kuleczki
- 3 pokrojone w średnią kostkę owoce awokado
- 10 cienkich plasterków pokrojonej w paseczki suszonej szynki
- posiekany strączek papryczki chili
- średnia cebula czosnkowa pokrojona w cienkie półplasterki
- 3 łyżki posiekanej kolendry
- sok z połowy cytryny
- 7 łyżek oliwy z pestek winogron
- sól
- szczypta mielonego czarnego pieprzu
Reklama
Przygotowanie:
1. Przygotuj sos do sałatki: sok z cytryny wymieszaj ze szczyptą soli i mielonego pieprzu, dodaj oliwę z pestek winogron, chili i kolendrę.
Reklama
2. Awokado wymieszaj z melonem, cebulą i szynką. Polej przygotowanym wcześniej sosem. Sałatkę przełóż do szerokich kieliszków.
Reklama
Reklama
Reklama