Sałatka twarogowo-warzywna

Opublikowano: 18.06.2008, 22:30
Reklama
Składniki:
30 dag chudego sera twarogowego,
10 dag ugotowanej marchewki,
10 dag ugotowanego selera,
10 dag ugotowanej brukselki,
10 dag ugotowanej czerwonej papryki,
4 łyżki umytego, pokrajanego drobno szczypiorku z koperkiem i nacią pietruszki,
pół szklanki kefiru,
1 łyżka sosu sojowego,
1/2 łyżki musztardy,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Rozetrzeć musztardę z sosem sojowym i kefirem. Przyprawić do smaku. Wymieszać z zieleniną. W kostkę pokroić ser. W makaronik pokroić marchwekę, paprykę i selera. Warzywa (z brukselką) wymieszać z serem. Przełożyć do salaterki. Polać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama