Sałatka twarogowo-cukiniowa

Opublikowano: 18.06.2008, 21:59
Reklama
Składniki:
30 dag chudego sera twarogowego,
30 dag cukini,
10 dag cebuli,
15 dag pomidorów,
4 łyżki umytej posiekanej natki pietruszki z koperkiem,
1 szklanka jogurtu,
sól,
sok z cytryny,
ząbek czosnku.
Reklama
Przygotowanie:
W kostkę pokroić ser. W słupki pokroić cukinię. Wsypać do wrzącej osolonej wody. Gotować 5 minut. Zdjąć z ognia. Ostudzić. Odcedzić. Skropić sokiem z cytryny. Obraną cebulę pokroić w piórka. Posolić. Wymieszać z wymieszać z serem i cukinią. Dodać pietruszkę z koperkiem. Obrany czosnek rozetrzeć z solą. Połączyć z jogurtem doprawionym sokiem z cytryny. Sałatkę przełożyć do salaterki. Polać sosem. Zrobić wokół wianuszek z pomidorów (sparzone, obrane ze skórki, pokrojone na kawałki).
Reklama
Reklama
Reklama