Reklama
Ilość kalorii: 370
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • kawałek bagietki
  • 5 dag masła
  • ząbek czosnku
  • oregano
  • 30 dag świeżych liści szpinaku
  • 15 dag plastrów wędzonego boczku
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Bagietkę pokrój w kromki. Masło wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem i oregano. Posmaruj nim kromki bułki, upiecz na rumiano w 200 st. C.
  2. Szpinak dokładnie wypłucz, osusz, usuń ogonki. Wyłóż na duży talerz lub do miski.
  3. Boczek pokrój w paski, zrumień na patelni. Wyłóż na szpinak razem z wytopionym tłuszczem.
  4. Na patelnię wlej ocet, zagotuj, polej sałatkę.
  5. Sałatkę szpinakową z boczkiem posyp ją jajkiem i grzankami.
Reklama
Reklama
Reklama