Sałatka śledziowa z marynowanymi grzybami

Opublikowano: 22.11.2007, 15:53
Reklama
Składniki:
- 2 filety śledziowe w oleju
- słoiczek marynowanych grzybów
- 1 strąk czerwonej papryki świeżej lub marynowanej
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Paprykę świeżą umyć, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić (marynowaną osączyć z zalewy, pokroić). Grzyby dokładnie osączyć, filety pokroić na większe kawałki. Niedużą cebulę obrać, posiekać. Wymieszać z papryką i grzybami, przyprawić solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć kawałki śledzia, udekorować rozmarynem, przed podaniem wymieszać.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama