Sałatka ryżowa z szynką
Zdrowa, sycąca i pyszna!

Opublikowano: 27.08.2013, 05:36
Reklama
Ilość kalorii: 190
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 20 dag ryżu parboiled
- 25 dag szynki w kawałku
- świeży ogórek
- pęczek rzodkiewki
- 15 dag pomidorków koktajlowych
Reklama
Sos:
- 15 dag serka ziołowego
- 4 łyżki mleka
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- 1/2 pęczka cienkiego szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Reklama
- Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, a następnie ostudź na sicie. Szynkę pokrój w zapałkę, oczyszczone rzodkiewki w półplasterki, pomidorki przekrój na połówki, ogórek pokrój w kostkę. Przygotowane składniki przełóż do dużej miski.
- Serek ziołowy utrzyj z mlekiem, oliwą, octem winnym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Szczypiorek posiekaj, dodaj do sosu. Składniki sałatki zalej przygotowanym sosem, wymieszaj.
Reklama
Reklama
Reklama