Reklama
Składniki:

- radicchio (włoska cykoria, ale może być sałata karbowana)
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- pół strąka żółtej papryki
- 4–5 pomidorków
- 10 dag pieczarek
- sok z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- papryka w proszku

Reklama
Przygotowanie:

1. Opłucz liście sałaty, dokładnie osusz, wyłóż na półmisek lub duży talerz.

2. Pieczarki umyj, przekrój na pół, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, posyp papryką. Połóż pokrojoną paprykę, cząstki pomidorów, posiekany szczypiorek.

3. Sól rozpuść w soku z cytryny, dodaj oliwę i pieprz, wymieszaj.

Reklama

4. Sałatkę polej sosem, odstaw w chłodne miejsce, przed podaniem wymieszaj.

Reklama
Reklama
Reklama