Sałatka pikantna z pieczarkami

Opublikowano: 10.04.2009, 11:53
Reklama
Składniki:
- radicchio (włoska cykoria, ale może być sałata karbowana)
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- pół strąka żółtej papryki
- 4–5 pomidorków
- 10 dag pieczarek
- sok z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- papryka w proszku
Reklama
Przygotowanie:
1. Opłucz liście sałaty, dokładnie osusz, wyłóż na półmisek lub duży talerz.
2. Pieczarki umyj, przekrój na pół, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, posyp papryką. Połóż pokrojoną paprykę, cząstki pomidorów, posiekany szczypiorek.
3. Sól rozpuść w soku z cytryny, dodaj oliwę i pieprz, wymieszaj.
Reklama
4. Sałatkę polej sosem, odstaw w chłodne miejsce, przed podaniem wymieszaj.
Reklama
Reklama
Reklama