Reklama
Składniki:

- 20 dag polędwicy wołowej
- zielona i czerwona papryka
- kilka liści sałaty
- ocet winny lub sok z cytryny
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

Kawałek polędwicy opłukać, osuszyć, obficie skropić octem winnym i oliwą, przykryć, wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień mięso wyjąć, osączyć z zalewy, cienko pokroić na plasterki, sałatę opłukać, osuszyć, wyłożyć liśćmi półmisek. Na sałacie położyć plasterki mięsa, paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną słomkę, posypać mięso. Całość posolić, oprószyć pieprzem, można skropić oliwą z oliwek, posypać natką pietruszki.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama