Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 melon siatkowany
  • szklanka malin
  • 2 owoce kiwi
Reklama

Na sos:

  • 50 ml soku pomarańczowego
  • łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego
  • łyżka rumu

Do dekoracji:

  • 10 dag czerwonych porzeczek
  • 2–3 gałązki melisy
Przygotowanie:
Reklama
  1. Melon przekrój na pół, usuń pestki. Następnie łyżką do nakładania lodów wydrąż kuleczki miąższu.
  2. Do kulek melonowych dodaj maliny i pokrojone na półplasterki obrane kiwi. Skrop sokiem pomarańczowym wymieszanym z cukrem waniliowym, likierem pomarańczowym i rumem.
  3. Sałatkę nałóż do melonowych miseczek. Schłodź w lodówce.
  4. Udekoruj gałązkami czerwonych porzeczek i listkami melisy.
Reklama
Reklama
Reklama