Reklama
Składniki:
- kawałek arbuza
- duża pomarańcza
- 2 owoce kiwi
- owoc mango
- kawałek melona
- kilka truskawek
- ciemne winogrona
- kilka małych bez
- listki mięty lub melisy
Reklama
Przygotowanie:
1. Arbuza obrać, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę.
2. Pomarańczę sparzyć, obrać, pokroić, oddzielając białą skórkę. Umyć owoce kiwi, obrać, pokroić. Mango umyć, obrać, wyjąć pestkę, pokroić.
Obrać melona, pokroić.
3. Opłukać i osączyć truskawki i winogrona, oberwać je z gałązek, z truskawek usunąć szypułki.
Reklama
4. Połączyć przygotowane owoce, na wierzchu położyć bezy, silnie schłodzić.
Reklama
Reklama
Reklama