Reklama
Składniki:

- pół melona
- 10 dag suszonych śliwek bez pestek
- 10 dag suszonych moreli
- owoc karamboli
- 10 dag suszonych fig
- słoiczek koktajlowych wiśni
- kilka włoskich orzechów
- sok z cytryny

Reklama
Przygotowanie:

1. Z połówki melona wytnij specjalną łyżeczką kulki, można również pokroić miąższ w kostkę, pozostaw skórę – miseczkę po wyciętym miąższu.

2. Dokładnie umyj suszone owoce, jeśli są zbyt suche, namocz je w gorącej wodzie, żeby zmiękły, osącz, pokrój w paseczki.

3. Opłukany owoc karamboli pokrój na dość cienkie plasterki.

4. Suszone owoce i kulki (lub kostki) melona włóż do miski, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj, wstaw do lodówki.

Reklama

5. Schłodzoną sałatką napełnij melonową miseczkę, udekoruj deser cząstkami orzecha włoskiego i koktajlowymi wiśniami.

Reklama
Reklama
Reklama