Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • ogórek
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • listki bazylii i oregano
Reklama

Na sos:

  • po 3 łyżki majonezu i jogurtu
  • po łyżeczce przyprawy
  • suszone pomidory
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Reklama
  1. Ogórek umyj, pokrój na plasterki, ułóż na talerzu.
  2. Rzodkiewki oczyść, umyj, obetnij listki, zetrzyj na jarzynowej tarce, połóż na plasterkach ogórków, posyp płatkami migdałowymi, obłóż cząstkami pomidorów, listkami bazylii i oregano.
  3. Na sos połącz naturalny jogurt z majonezem, dodaj przyprawy, wyłoż na środek sałatki, schłodź.
Reklama
Reklama
Reklama