Sałatka ogórkowo-imbirowa

Opublikowano: 24.03.2010, 11:58
Reklama
Składniki:
- 2 duże ogórki
- 3 jabłka
- 1 cytryna
- kawałek korzenia imbiru
- 1 łyżka posiekanej mięty
- kilka listków ulubionej sałaty
- 1 Sos sałatkowy do mizerii KNORR
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki wody
- liście mięty
- 1 jajko ugotowane na twardo
Reklama
Przygotowanie:
1. Pokrój obrane ogórki w kostkę, posól, po 10 minutach odsącz wodę. Przekrój jabłka na połowę, usuń gniazda i również pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Oskrob imbir i posiekaj.
2. Wymieszaj warzywa i jabłka z miętą i pokrojoną w paski sałatą.
3. Rozmieszaj Sos sałatkowy do mizerii KNORR w 3 łyżkach jogurtu i 3 łyżkach wody i połącz z sałatką.
Reklama
4. Odstaw na 10 minut. Możesz sałatkę ozdobić listkami mięty i cząstkami jajka.
Reklama
Reklama
Reklama