Reklama
Składniki:

- 4 ogórki sałatkowe
- 1/2 pęczka koperku
- po gałązce mięty i natki
- duży ząbek czosnku
- oliwa
- ocet winny
- sól, pieprz
- cukier

Reklama
Przygotowanie:

1. Nożem szczelinowym (lub za pomocą tarki) pokrój ogórki w cieniutkie plasterki. Posól.

2. Posiekaj koperek, natkę i miętę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Te składniki zalej łyżką octu winnego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Zmiksuj. Następnie miksując, powoli dolej 3 łyżki oliwy. Sos odstaw na 2 min.

Reklama

3. Odlej wodę, którą puściły ogórki. Następnie zalej sałatkę sosem winegret. Dokładnie wymieszaj. Zaraz podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama