Reklama

Przygotowanie 10 min * porcja – 150 kcal

Reklama

Składniki na 4 porcje:

  • 4 ogórki sałatkowe
  • 1/2 pęczka koperku
  • po gałązce mięty i natki
  • duży ząbek czosnku
  • oliwa
  • ocet winny
  • sól, pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Nożem szczelinowym (lub za pomocą tarki) pokrój ogórki w cieniutkie plasterki. Posól.
  2. Posiekaj koperek, natkę i miętę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Te składniki zalej łyżką octu winnego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Zmiksuj. Następnie miksując, powoli dolej 3 łyżki oliwy. Sos odstaw na 2 min.
  3. Odlej wodę, którą puściły ogórki. Następnie zalej sałatkę sosem winegret. Dokładnie wymieszaj. Zaraz podawaj.
Reklama

Smaczne przepisy na pyszne sałatki - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama