Reklama
Składniki:

- 1/2 główka sałaty
- puszka tuńczyka
- mała cebula
- 2 jajka
- słoiczek sardeli
- 10 pomidorków koktajlowych
- 30 dag fasolki szparagowej
- mały słoiczek czarnych oliwek
- oliwa
- łyżeczka musztardy (najlepiej dijon)
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- bazylia

Reklama
Przygotowanie:

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz, podziel na ćwiartki. Ugotuj fasolkę, odcedź, przestudź.

2. Na listkach sałaty ułóż fasolkę wymieszaną z połówkami pomidorków, kawałkami tuńczyka i posiekaną cebulą. Posyp oliwkami, udekoruj jajkami i 4 filecikami sardeli.

Reklama

3. Resztę sardeli zmiksuj z musztardą, roztartym czosnkiem. 1/3 szklanki oliwy oraz bazylią i pieprzem do smaku. Sosem polej sałatkę.

Reklama
Reklama
Reklama