Reklama
Składniki:

- 8 małych ziemniaków
- 20 dag mrożonej fasolki szparagowej
- 2 małe czerwone cebule
-10 dag pomidorków koktajlowych
- 6 jajek lpuszka tuńczyka w kawałkach w oleju (ok. 18 dag)
- 20 czarnych oliwek

Sos:

- łyżka musztardy francuskiej
- łyżka octu balsamicznego
- 6 łyżek oliwy
- sok z połowy cytryny
- mały ząbek czosnku
- gałązka świeżego tymianku
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, pokroić w dużą kostkę. Fasolkę ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić.

2. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w plasterki. Pomidorki przekroić na pół.

3. Oliwę wymieszać z posiekanym czosnkiem, tymiankiem i musztardą, octem, sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.

Reklama

4. Sosem zalać ziemniaki, fasolkę, pomidorki, cebulkę i oliwki. Obłożyć tuńczykiem i ćwiartkami jajek.

Reklama
Reklama
Reklama