Sałatka mięsna na zimno

Opublikowano: 22.06.2008, 19:01
Reklama
Składniki:
30 dag pokrojonej w cienkie plastry gotowanej wołowiny,
1 drobno pokrojona szalotka,
6 dag sucharów z pszennej mąki,
1 łyżka czerwonego octu winnego,
6 wymoczonych filetów sardeli,
2 łyżki drobno posiekanych kaparów,
1 łyżeczka drobno posiekanych liści estragonu,
6 łyżek oliwy z oliwek (extravergine),
sól,
świeżo zmielony pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Na spodzie szklanego naczynia ułożyć suchary, skropić je octem i oliwą. Na nich położyć plastry gotowanej wołowiny i filety sardeli. Sos: wymieszać kapary z estragonem, cebulką, solą, pieprzem i oliwą. Polać mięso Chłodzić 60 minut w lodówce.
Reklama
Reklama
Reklama