Sałatka makaronowa z szynką

Opublikowano: 14.02.2011, 09:50
Reklama
Składniki:
- 10 dag grubszego makaronu, np. kokardki
- 2 łodygi selera naciowego
- 10 dag szynki
- 5 dag żółtego sera
- 15 dag pomidorków koktajlowych
- kilka orzechów włoskich
- po 2 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- natka
Reklama
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, osącz, ostudź.
2. Łodygi selera pokrój z listkami. Szynkę i żółty ser pokrój w kosteczkę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki. Orzechy pokrój na kawałki.
Reklama
3. Przygotowane składniki połącz z makaronem, dopraw. Wymieszaj z sosem z majonezu i jogurtu. Dopraw. Udekoruj natką.
Reklama
Reklama
Reklama