Reklama
Składniki:

- 10 dag makaronu kokardki (motylki)
- 2 pomidory
- 10 dag boczku wędzonego lub bekonu
- 10 dag sera feta
- bazylia
- orzeszki pinii
- 1 łyżka oliwy
- sok z cytryny
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Makaron ugotuj al dente (czytaj radę poniżej) w osolonym wrzątku, odcedź, wystudź.
2. Pomidory umyj, zdejmij skórkę, pokrój na nieduże kawałki.
3. Ser pokrój w kostkę, wędlinę w plasterki.
4. Na sos sól rozpuść w soku z cytryny, dodaj pieprz, wlej oliwę, dokładnie wymieszaj.
5. Połącz składniki, polej przygotowanym sosem, posyp uprażonymi orzeszkami i listkami bazylii, schłodź w lodówce, przed podaniem wymieszaj.

Reklama
Reklama
Reklama