Sałatka lub deser z orzechami

Opublikowano: 11.12.2007, 15:35
Reklama
Składniki:
- garść rodzynek
- 3-4 winne kwaskowe jabłka
- sok z cytryny
- pół szklanki orzechów włoskich
- cynamon
- musli
Reklama
Przygotowanie:
Garść rodzynek opłucz i namocz w ciepłej wodzie. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Od razu skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Orzechy włoskie dość grubo posiekaj. Wymieszaj starte jabłka, posiekane orzechy i osączone rodzynki. Potrawę w tej postaci możesz podać jako surówkę np. do pieczonego drobiu. Jeśli chcesz przygotować lekki deser, wymieszane składniki przypraw odrobiną mielonego cynamonu. Możesz też dodać trochę musli. Jeżeli deser jest przeznaczony dla dorosłych, warto go dodatkowo skropić słodką wiśniówką.
Reklama
Reklama
Reklama