Reklama
Składniki:

- szklanka kaszy gryczanej
-15 dag salami
- 3 parówki
-15 dag sera żółtego
- puszka białej fasoli (40 dag)
- 20 marynowanych pieczarek
- 3 ogórki konserwowe
- 10 zielonych oliwek
- pęczek natki pietruszki
- łyżka masła
- 3–4 czubate łyżki majonezu
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Kaszę opłukać, wsypać do rondla, zalać 2 szklankami wody, posolić, zagotować, dodać łyżkę masła, gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn. Garnek przykryć i zawinąć w koc i odstawić na 15 minut, aby kasza „doszła”. Ostudzić.

2. Fasolę osączyć na sicie. Marynowane pieczarki przekroić na pół. Salami oraz ser żółty pokroić w słupki. Oliwki oraz parówki pokroić w plasterki, ogórki w kostkę. Natkę pietruszki posiekać.

Reklama

3. Składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Reklama
Reklama
Reklama