Sałatka jarzynowa w pucharkach

Opublikowano: 18.06.2009, 10:30
Reklama
Składniki:
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 2 łyżki zielonego groszku z puszki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 2 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka naturalnego jogurtu
- zielenina
Reklama
Przygotowanie:
1. Marchewki, pietruszkę, selera oczyścić, obrać, ugotować w niedużej ilości posolonej wody.
2. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy.
3. Wymieszać wszystkie przygotowane warzywa, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Połączyć majonez ze śmietaną, dodać do jarzyn, wymieszać, nałożyć sałatkę do pucharków.
Reklama
5. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić, położyć na sałatce, udekorować zieleniną.
Reklama
Reklama
Reklama