Reklama
Składniki:

- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 2 łyżki zielonego groszku z puszki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 2 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka naturalnego jogurtu
- zielenina

Reklama
Przygotowanie:

1. Marchewki, pietruszkę, selera oczyścić, obrać, ugotować w niedużej ilości posolonej wody.

2. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy.

3. Wymieszać wszystkie przygotowane warzywa, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

4. Połączyć majonez ze śmietaną, dodać do jarzyn, wymieszać, nałożyć sałatkę do pucharków.

Reklama

5. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić, położyć na sałatce, udekorować zieleniną.

Reklama
Reklama
Reklama