Sałatka gyros - przepis, przygotowanie i składniki
Sałatka gyros przebojem weszła do polskiej kuchni. Pasuje idealnie na obiad, kolację czy jako danie na imprezę!
Opublikowano: 11.01.2013, 09:43
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 3 ogórki konserwowe
- 1 mała czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 szklanka majonezu
- 2 łyżki keczupu
- olej
- przyprawa do gyrosa
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź nasz przepis na sałatkę gyros!
- Pierś z kurczaka pokrój w drobne paski i wymieszaj z przyprawą.
- Odstaw na 15 minut.
- Następnie podsmaż na oleju i pozostaw do ostygnięcia.
- Cebulkę i paprykę drobno posiekaj.
- Ogórki pokrój w drobną kostkę.
- Kukurydzę osącz na sicie.
- Kapustę drobno posiekaj.
- Majonez wymieszaj z keczupem.
- Do miski włóż składniki sałatki.
- Polej sosem i wymieszaj.
- Wstaw na godzinę do lodówki.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na sałatkę z kurczakiem:
Sałatka z makaronem i kurczakiem
Sałatka z kurczakiem a la cezar - przepis Ani Starmach
Sałatka cezar - przepis
Reklama
Reklama
Reklama