Reklama
Składniki:

- główka sałaty (najlepiej rzymskiej)
- grillowana pierś kurczaka
- bagietka
- masło

Reklama

Na sos:
- 2 łyżki majonezu
- ząbek czosnku
- 3 fileciki anchois
- 2 łyżki startego parmezanu
- kilka kropel sosu worcestershire
- kwiaty do ozdoby

Przygotowanie:

1. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na małe kawałki. Grillowaną pierś kurczaka pokroić na kawałki.

2. Przygotować sos: majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, rozgniecionymi widelcem filecikami anchois, parmezanem i sosem worcestershire.

3. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować cienko masłem, pokroić w kostkę. Zrumienić w piekarniku lub na patelni.

Reklama

4. Sałatę przełożyć na półmisek, na niej ułożyć pokrojone mięso, grzanki i posypać startym parmezanem. Ozdobić opłukanymi i osuszonymi kwiatkami. Podawać z sosem.

Reklama
Reklama
Reklama