Sałatka Cesar

Opublikowano: 17.06.2011, 07:40
Reklama
Składniki:
- główka sałaty (najlepiej rzymskiej)
- grillowana pierś kurczaka
- bagietka
- masło
Reklama
Na sos:
- 2 łyżki majonezu
- ząbek czosnku
- 3 fileciki anchois
- 2 łyżki startego parmezanu
- kilka kropel sosu worcestershire
- kwiaty do ozdoby
Przygotowanie:
1. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na małe kawałki. Grillowaną pierś kurczaka pokroić na kawałki.
2. Przygotować sos: majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, rozgniecionymi widelcem filecikami anchois, parmezanem i sosem worcestershire.
3. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować cienko masłem, pokroić w kostkę. Zrumienić w piekarniku lub na patelni.
Reklama
4. Sałatę przełożyć na półmisek, na niej ułożyć pokrojone mięso, grzanki i posypać startym parmezanem. Ozdobić opłukanymi i osuszonymi kwiatkami. Podawać z sosem.
Reklama
Reklama
Reklama