Reklama
Składniki:

8 połówek brzoskwiń z kompotu,
2 winne jabłka,
seler,
3 łyżeczki soku cytrynowego,
2 łyżki grubo siekanych orzechów,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki naturalnego serka homogenizowanego,
sól,
pieprz,
cukier,
liście sałaty.

Reklama
Przygotowanie:

Obrany seler pokroić w plastry i lekkko obgotować w niewielkiej ilości wody. Wyjąć, skropić sokiem z cytryny i pokroić w kostkę. Obrane jabłka również pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z selerem, majonezem i serkiem. Posolić. Popierzyć. Posłodzić. Połówki owoców wypełnić sałątką. Posypać orzechami. Włożyć do lodówki. Podawać na liściach sałaty.

Reklama
Reklama
Reklama