Sałatka brzoskwiniowo-selerowa

Opublikowano: 12.08.2008, 23:29
Reklama
Składniki:
8 połówek brzoskwiń z kompotu,
2 winne jabłka,
seler,
3 łyżeczki soku cytrynowego,
2 łyżki grubo siekanych orzechów,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki naturalnego serka homogenizowanego,
sól,
pieprz,
cukier,
liście sałaty.
Reklama
Przygotowanie:
Obrany seler pokroić w plastry i lekkko obgotować w niewielkiej ilości wody. Wyjąć, skropić sokiem z cytryny i pokroić w kostkę. Obrane jabłka również pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z selerem, majonezem i serkiem. Posolić. Popierzyć. Posłodzić. Połówki owoców wypełnić sałątką. Posypać orzechami. Włożyć do lodówki. Podawać na liściach sałaty.
Reklama
Reklama
Reklama